Ovn til Badestamp til Salgs

 • 1K
  SharesOvn til badestamp
Ovn til badestamp

En vedfyrt ovn eller en elektrisk ovn varmer vannet i badestampen. Det er også mulig å kombinere begge alternativene i en enkelt badestamp modell. Vedfyrte ovner varmer opp vannet på ca. 2-3 timer. Kraften av varmeovner varierer fra 10 til 30 kW. I tillegg kan varmeovner være av indre type eller ytre type. Med indre type varmeovner kommer badestampen fullt montert og klar til bruk. Ytre varmeovner må være koblet til badestampen på angitte tidspunkter. Vedfyrte ovner er spesielt produsert for badestamper av tre. I onven sirkulerer vannet selv uten noen pumpeutnyttelse. Varmt vann renner opp og genererer lavtrykk som løfter kaldt vann fra bunnen. Derfor trengs det ingen pumpe drevet av elektrisitet.


Utvendig ovn til badestamp

Det mest populære valget er en indre rustfri varmeovn.  Vi har også et bredt utvalg av ytre varmeovner. Forskjellen er at ytre ovner ikke tar plass i badestampen, og flere personer kan derfor få plass i den vedfyrte badestampen. Rustfritt stål eller aluminium varmeovner kan velges. Sist, men ikke minst, har vi en elektrisk ovn. Det er en ganske behagelig løsning hvor man ikke trenger å bruke tre. Man kan også kombinere og installere for eksempel en vedfyrt ovn sammen med elektriske ovner. I dette tilfellet vil det meste av arbeidet bli gjort av den vedfyrte ovnen, men den elektriske ovnen vil bidra til at vannet holder seg varmt lenger. Den største fordelen med å ha utvendig ovn er at det gir mer plass i badestampen, samtidig om man har en indre modell, kan man fylle på med drivstoff uten å måtte gå ut av badestampen. Ovnens kropp og peis kan produseres sammen med rustfritt stål (ulike modeller) eller marine aluminium. Rammen og dører er laget av støpejern som gir en lang levetid. Det må bemerkes at dersom det er en mulighet for vann å bli frosset, må vannet tømmes fra ovnen. Varmen fra brannen overføres til vann gjennom ovnens komplekse doble overflate. Vanlig strøm er 20-40 kW.


Prosedyre for montering:

 1. Ovnen skal stå på en horisontal overflate;
 2. Den bør bli stående ~ 15 cm lavere enn badestampen for å opprettholde helling av den øvre slangen. Dette er nødvendig for en fullstendig sirkulasjonsprosess
 3. Åpningen Ø60 mm bør lages for å installere den øvre slangen. Oppgangen nedenfra bør være rundt 190 mm.
 4. Samme åpning bør gjøres på motsatt side av badestampen for den lavere slangen.
 5. De øvre og nedre rør skal kobles med ovnen.

Prinsippet om operasjonen

De vedfyrte ovnene fungerer som andre tradisjonelle vedfyrte ovner. Det er åpenbart at bedre oppvarmingstid oppnås ved hjelp av tørt treverk. Peis er vanligvis ~ 40-50 cm i lengde og 30-40 mm bredde. Det beste resultatet er oppnådd når veden er tørr, og skjært i biter. En eneste lessing av ved varer ca. 45 minutter.


Viktigste kjennetegn:

 • Konstruksjon som er miljømessig motstandsdyktig;
 • Ovnens kropp kan være laget av rustfritt stål eller marine aluminium;
 • Rammer og dører er vanligvis laget av jern;
 • Stor og effektiv peis for ved lasting;
 • Åpning for vanntømming (i tilfelle frost);

Utnyttelse av ovnen på vinteren

På vinteren skal alt vannet være tømt ut etter bruk av badestamp. Dette bør gjøres på grunn av risikoen for frost. Vann kan bli frosset og is utvider sitt volum, og dette kan skade innsiden av ovnen. OBS: Hvis saltvann eller klorid brukes, blir det nødvendig å skylle ovnen med ferskvann.

Ovn til badestamp

4300

9.7

VAKKE ANNET DESIGN


10.0/10

GJELDENDE STRØM AV HVER MODELL


9.0/10

VEDBURNING ELLER ELEKTRISKE MODELLER


10.0/10


4 comments

 1. Tom says:
 2. Roger says:
 3. Ivar says:
 4. Sverre says:

Leave a Reply

Kontakt oss!
close slider