Ofte stilte spørsmål (O.S.S.) om kjøpet av badestamper

Tilbyr dere modeller for egenmontering?

Alle badestampene av tre (uten foring på innsiden) kan leveres flat-pakket (for egenmontering). Polypropylen og glassfiber-modeller kan kun leveres ferdig montert. Flat-pakkede modeller er ideelle for lokasjoner som er vanskelig fremkommelige, for eksempel smale veier eller smale stier som fører til hagen

Hva er forskjellen på tre-modeller og modeller med foring?

Badestamper av tre er helt naturlige. Tre er et naturlig materiale og krever vedlikehold. Det har en tendens til å utvide seg eller krympe på grunn av fuktighet. Man kan forvente lekkasje de første dagene man bruker det.

«Polypropylen»- og «Glassfiber»-modeller har foring på innsiden av polypropylen eller glassfiber som forhindrer lekkasje og krever mindre vedlikehold. Disse modellene kan lett tilpasses og kan utstyres med forskjellig SPA-tilbehør.

Hva slags tre skal jeg bruke?

I et nøtteskall tilbyr vi 5 tretyper, hver med forskjellige valg:

Sibirsk gran er det billigste alternativet. Det har en lys farge og kan ha synlige kvister. Det er et solid tre, og med tilfredsstillende vedlikehold vil det vare i flere år fremover.

Sibirsk lerk er et bra valg for de stedene hvor tre er veldig utsatt for forskjellige insekter. Lerk er mer motstandsdyktig mot insekter og forringelse i forhold til gran. Det har en lys farge. Lerketre er ganske tungt.

Thermo-tre er blitt behandlet med høytemperatur-behandling. I løpet av denne prosessen lukker porene i treet seg, derfor absorberer det ikke fuktighet lengre, og harpiks siver ut. Denne typen tre er ekstremt resistent mot forringelse, det vil ikke råtne eller deformeres når utsatt for fuktighet. Det har en mørkere farge og er det treet som veier minst.

Sibirsk eik er det luksuriøse valget; men det kan absorbere mye vann og har derfor en tendens til å synke eller utvide seg. Eik krever mer vedlikehold.

Rødt sedertre regnes som et av de mest passende og varige byggematerialene. En sedertre badestamp har et rødskjær. Rødt sedertre har veldig liten krympefaktor og inneholder ikke bek eller harpiks.

 

For en detaljert guide, besøk bloggen vår.

Hvordan bør ytre deler av tre vedlikeholdes?

Vi anbefaler å olje alle eksterne deler av tre (trapper, trepaneler, trelokk osv) to ganger i året, ideelt før og etter vinteren. Vi anbefaler å bruke lisensiert olje, men andre løsninger for tre-vedlikehold er også akseptabelt. De eksterne tre-panelene kan bli malt eller beiset.

Hvilken diameter bør jeg velge?

Glassfiber-modeller er tilgjengelige i en størrelse – 1800mm intern diameter, som rommer 6-8 personer.

Diameteren på tre- og propylen-modellene strekker seg fra 1600mm til 2200mm.

vildmarksbads diameter

 

Man bør merke seg at interne ovner tar opp plass på innsiden av badestampen, mens eksterne ovner tillater maksimum plassutnyttelse.

 

Hva er forskjellen mellom interne og eksterne ovner?

Hovedforskjellen er at en ekstern ovn åpner for mer rom på innsiden av badestampen. Eksterne ovner kan også plasseres lenger unna badestampen. Interne ovner har fordeler i forhold til mindre varmetap: siden enheten er nedsenket i vann, så er varmetapet minimalt.

Hva er den ideelle vann-temperaturen?

Den anbefalte temperaturen er 38 ˚C, men selvsagt avhenger det av preferansen til badere som bruker stampen. Badere med hjerte-sykdommer bør være forsiktige og bør unngå å bade i veldig varmt vann.

Hvor lang tid tar det for at vannet varmes opp?

Det finnes ikke noe ufravikelig svar da oppvarmingstiden påvirkes av et stort antall faktorer som størrelse og isolasjonen av badestampen som starter med vanntemperatur, utendørs temperatur, styrke på ovnen osv.

I løpet av de varmere månedene vil en 1800mm badestamp varmes opp til anbefalte 38˚C-merket i ~2-2,5-timer.

Jeg planlegger å benytte kjemikalier. Hvilken type ovn bør jeg bruke?

Fra fabrikken  lages ovnene av 430-gradert rustfritt stål. Hvis klor, brom, saltvann eller andre kjemikalier blir brukt, så må ovnens stålgradering oppgraderes til 316-gradert rustfritt stål.

Finnes det kjemikalie-frie pleie-alternativer?

Ja. Man kan bruke bruke sandfiltre sammen med en UVC-lampe for å fjerne støv-partikler og bakterier fra vannet samtidig. Urte- og salt- eller mineral-baserte vannpleie-alternativer er også tilgjengelige i markedet.

Hvor ofte bør jeg bytte vannet?

Hvis ingen filtre eller kjemikalier benyttes, så bør vannet byttes minst to ganger i uken avhengig av bruk. Filter- og kjemikalie-vannpleie hjelper med å holde vannet i god tilstand for lengre perioder.

Hvordan kan jeg fylle badestampen?

Man kan fylle en badestamp ved kun å benytte hageslangen og senke den i badestampen over kanten. På forespørsel kan en rustfri stål-tilkobling / vanninntak med en kuleventil installeres på siden av badestampen.

Hvordan kan jeg tømme badestampen?

Hver badestamp har et sluk installert, men de kan variere i form og funksjonalitet. Glassfibermodellene med en integrert ovn har en ekstern vann-kran installert under ovnen. Glassfibermodellene med andre ovner, propylen-modeller og tre-modeller er standard utstyrt med et sug med en plugg. Sluket kan oppgraderes med en ekstern vannkran. Mer info angående valg finnes på bloggen vår.

Jeg har allerede en ovn, kan jeg kjøpe badestamp uten en?

Selvsagt, alle modeller er også tilgjengelige uten en ovn. Vennligst email oss med ditt eksakte valg og vi vil kalkulere den endelige prisen uten ovn.

Jeg har allerede et filter. Kan jeg få kun filter-tilkoblingene?

På forespørsel kan to stålrør av rustfritt stål med kuleventiler installeres for å koble til et filter. Diameteren på røret er 32mm.

Hvordan kan jeg holde vannet varmt lengre?

Invester i isolasjon av vegger, bunn og lokk. Etter du bader, pass på å dekke over badestampen for å redusere varmetap.

Hvis jeg bestiller SPA-utstyr, hvor kan jeg gjemme pumpene?

Vi tilbyr en tre-boks for å dekke elektrisk utstyr. Glassfiber-modeller har pumpene gjemt mellom glassfiberforingen og den eksterne tre-dekorasjonen. Sand-filtre krever alltid en stor tre-boks (ca. 0.8 x 0.8 x 0.8 m) for at det skal dekkes.

Trenger jeg profesjonell assistanse for å koble til elektrisk utstyr?

Massasje-pumper, filtre og LED-lys kommer med standard europeiske plugger. De er klare til å brukes så snart de plugges inn i kontaktene.

Elektriske ovner, derimot, kan bare installeres av elektrikere. Vi tilbyr valg for en-fase 220V eller tre-fase 230V eller 380V elektriske tilkoblinger. Det elektriske varmesystemer er utstyrt med en sikringsboks. Når du mottar badestampen så må den sorte kabel-rullen fra sikringsboksen kobles til en strøm-kilde av en sertifisert elektriker.

Hva er strømforbruket for en elektrisk ovn?

Strømforbruk kan kalkuleres ved å multiplisere oppvarmingstid og strømforbruk for den elektriske ovnen: h x (kW) = kWh. For eksempel , hvis en 6kW elektrisk ovn kjører i 2,5 timer, så vil den konsumere 15kWt.

Kan jeg bruke badestampen om vinteren?

Selvsagt kan badestampen din benyttes hele året rundt! Det hele koker ned til riktig vedlikehold. Vennligst følg vår vinterpleie-guide. En tilleggsovn er tilgjengelig for å unngå frost.

Bør jeg bygge en base for min badestamp?

Ingen spesiell base er nødvendig, men grunnen under må være flat for å unngå deformeringer. Vennligst klikk her for mer informasjon.

Hvor mye veier en badestamp?

Vekten varierer avhengig av modell. Glassfiber badestamper er de letteste; Velvære-modeller vekt ca. 150 kg; Ofuro-modeller – ca. 100 kg. Polypropylen-modeller leveres i forskjellige størrelser, og vekten varierer dermed fra ca. 180 kg til 280 kg. Rektangulære polypropylen-modeller er tyngre og kan veie alt fra ca. 250 kg til 400 kg. Tre-modeller veier fra ca. 250 kg til 400 kg avhengig av deres diameter og tre-type.

Hva er levetiden til en badestamp?

Hvis man sikrer riktig vedlikehold, minimum 10 år. Glassfiber og polypropylen-modeller er mer holdbare enn tre-modeller som krever mer pleie og oppmerksomhet.

Hva er forskjellen mellom luftboble-massasje og hydromassasje?

Luftboble-massasje-systemet består av 12 dyser som genererer en mer skånsom massasje-effekt. Tilgjengelig for alle badestamp-modeller.

Hydromassasje-systemet består av 6 krommede dyser som genererer en kraftig massasje-effekt. Hydromassasje er ikke tilgjengelig for tre-modeller.

Hva er volumet til en glassfiber-modell?

Glassfiber-modeller med et hevet barnesete er omtrent 1200 liter. Glassfiber-modeller uten et hevet barnesete er omtrent 1260 liter.

Hvordan kobles den eksterne ovnen til?

To rustfrie rør (Ø50mm) er montert på siden av badestampen. Den eksterne ovnen kobles til disse rørene ved hjelp av to 1 meter lange varmeresistente slanger. Slangene er sikret med klemmer på enden av slangen. Det er viktig å være sikker på at ovn-slangene er så rette som mulig. De lavere slangene må være paralelle i forhold til bakken og kan ikke være montert i vinkel.

Hvordan kan jegregulere vanntemperaturen?

Den elektriske ovnen har en innebygget termostat som kan stilles inn til ønsket temperatur og den vil holde den temperaturen til den skrus av. Vanntemperaturen når du bruker en treforbrennings-ovn bør reguleres ved å måle det med et termometer og ved å fylle opp med kaldt vann hvis nødvendig.

Hva er den beste veden for min treforbrennings-ovn?

Tørt, solid og kaloririkt tre, som or, eik eller lønn. Du kan også benytte biomasse (opptenningsbriketter). Kull er strengt frarådet og kan skade ovnen.

Inkluderer prisene på nettstedet skatter?

Ja, MVA er allerede inkludert. Noen produkter inkluderer allerede frakt-kostnader. Badstuer inkluderer ikke fraktkostnader da leveringsadresse, type badstue (ferdigmontert eller flat-pakket) og størrelse badstue bør være kjent før beregning.

Kan produktet kjøpes uten at MVA er inkludert?

Det finnes to muligheter for å ekskludere MVA. (1) du kan kjøpe gjennom et firma med en gyldig MVA-kode (du kan bekrefte MVA-kode her: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html); (2) leveringsadressen er utenfor EU (for eksempel Norge, Sveits).

Hva er estimert leveringstid?

Den estimerte leveringstiden er avhengig av hvilken periode på året. På vinteren er estimert leveringstid rundt 3-4 uker; om sommeren: 5 – 6 uker.

Hva er betalingsbetingelser og metoder?

Vi vet at det kan være vanskelig å stole på et utenlandske selskap i disse dager, så derfor ber vi om 50% som forhåndsbetaling for å sette i gang produksjonen. Med en gang produktet vårt er ferdig, så sender vil detaljerte bilder av produktet med bestillingsskjemaet vedlagt. Med en gang du mottar bildene og bekrefter, så ber vi om at resterende beløp betales. Med en gang vi mottar det resterende beløpet, så vil vi ordne med frakt til oppgitte adresse.

Vi godtar alle vanlige betalingsmetoder: Direkte bankoverføring, kreditt- eller debit-kort.

 

Hva er prosedyren for kjøpet?

Vi anbefaler alltid å benytte vårt nettsted for å designe din egen modell. Hver modell har sine egne tilleggsdeler som kan velges i forkant. Vennligst merk at hver ordre krever et bestillingsskjema som må fylles ut på vårt nettsted etter man har valgt en konkret modell. Med en gang vi mottar din forespørsel så vil vi legge til leveringskostnader (hvis noen) og forberede kjøps-dokumenter. Du vil motta en kontrakt og en faktura KUN i mailen. Med en gang forhåndsbetalingen er mottatt så kan produksjonen starte. Så snart produktet er ferdig og verifisert, så sendes bildene til kunden. Etter at resten av oppgjøret betales, så sendes produktet til oppgitte adresse.

Hvilke elektriske ovner tilbyr vi? Hvorfor er den så dyr? Kan den varme vann alene, eller er de bare et supplement for treforbrennings-ovnene? Hvor plasseres den elektriske ovnen i forhold til badestampen?

Vel, vi tilbyr kvalitets-ovner fra Sverige som kan varme opp vannet alene. Det betyr at du ikke trenger en treforbrennings-ovn i tillegg. Det er dyrt fordi vi installerer og klargjør alle de elektriske kablene og sikringer. Den har en termostat slik at du kan justere vannets temperatur fra ~5 to 40 oC. Den elektriske ovnen plasseres i en pen treboks ved siden av stampens vegg. Kunden kan sende en tegning med nøyaktig posisjon eller vi vil installere den tilfeldig.

Hvilken type base bør jeg klargjøre for badstuen?

Lengden og bredden til basen må i hovedsak passe  for størrelsen av badstuen. Basen i seg selv bør være flat for å unngå mulige deformasjoner. på forespørsel sender vi alltid tegninger for påkrevd base for badstuen.

Hvor mange elektriske koblinger finnes det hvis jeg kjøper en komplett elektrisk badestamp med alle massasjesystemer inkludert en elektrisk ovn; et luftboble-massasje-system; et hydromassasje-system, et filtreringssystem og noen få LED-lys.

Det finnes to forskjellige muligheter:

  1. Hvis en elektrisk ovn bestilles, så installerer vi en elektrisk sikringsboks, dermed vil kunden kun ha 1 hovedledning som kommer ut fra stampen. Kunden trenger kun å installere den elektriske pluggen for kontakten.
  2. Hvis en elektrisk ovn ikke bestilles, så installeres ikke sikringsboksen, derfor vil hver elektriske enhet ha sin egen kabel. Men, 2 eller 3 LED-lamper kan ha kun 1 plugg.

 

Ofte stilte spørsmål (O.S.S.) om kjøp av badstuer

Kan en badstue leveres flat-pakket for egenmontering?

Selvsagt. De fleste badstue-modeller er tilgjengelige umontert også. Flat-pakkede badstuer er ideelle for vanskelig tilgjengelige lokasjoner, i tillegg til at fraktkostnader definitivt blir lavere.

Hvilken ovn-type varmer opp badstuen raskest: elektrisk eller med vedforbrenning?

Oppvarmingstiden varierer ikke så mye, men forberedelsesprosessen er forskjellig; elektrisk ovn starter oppvarmingen når du trykker på en knapp, mens det tar tid å få tent opp og renset (feie opp asken) vedforbrennings-ovnen etterpå.

Hva er den beste temperaturen for en badstue?

Avhenger av individuell preferanse, men i forhold til sikkerhet så er det anbefalt at man holder temperaturen under 90˚C i henhold til Finnish Sauna Society (spesielt for personer med hjerteproblemer). Høyere temperaturer er også mulig; men det er viktig å kjenne grensene sine og ikke være i badstuen for lenge. Bastue-brukere bør være vel-hydrerte før, under og etter de har tilbrakt tid i badstuen.

Hvor mange passer inne i badstuen?

Badstue-rommet har vanligvis benker på begge sider. Det kan antas at 1 meter benk har plass til en person, og dermed vil 1 meter med badstue-rom ha plass til to personer (på begge sider). En 2-meter badstue vil ha plass til 4 personer, en 3-meter badstue – 6 personer og så videre.

Hvis du planlegger å ligge på badstue-benkene, så bør badstuen være rundt 2 meter lang for at en person skal kunne ligge komfortabelt.

Trenger jeg å olje badstuen på utsiden?

Vi anbefaler å olje alle utendørs deler to ganger i året, ideelt før og etter vinteren. Hvis du bestiller en montert badstue, så vil den leveres allerede oljet. Hvis du bestiller en flat-pakket badstue, så vil tre-delene være ubehandlet og vil trenge å oljes etter at badstuen blir satt sammen.

Kan jeg male eller beise badstuen utendørs?

Selvsagt. Alle utendørs deler kan males eller beises med produkter som egner seg for utendørs bruk.

Hva veier badstuen?

Vekten avhenger av tretypen og lengden på badstuen. Thermo-tre er det letteste, og lerk er det tyngste. For å gi et estimat, så vil en 2-meter badstue veie under 1 tonn, en 3-meter badstue – omtrent 1,5 tonn, en 4-meter badstue – omtrent 2 tonn, en 5-meter badstue – omtrent 2,5 tonn.

Hvilken tretype er best for et fuktig klima?

Thermo-tre er uten tvil den beste tre-typen for fuktige klima da det ikke råtner og det ikke blir deformert. Thermo-tre er lyst og har en brun farge. Vann-kapillærer er brent, og derfor er muligheten for tre-deformasjon redusert.

Vil taket på badstuen tåle tungt snøfall?

For fjellområder og områder med tungt snøfall anbefaler vi å vurdere iglo-modellen. Dens skrå tak er designet for å motstå opphoping av snø.

Er badstue-stener inkludert?

Ja, det påkrevde antallet badstue-stener er inkludert med hver treforbrennings- eller elektriske ovn.

Hva er effekten til en elektrisk ovn?

Den standard elektriske ovnen er Harvia Vega, 6kW. Denne modellen er også tilgjengelig med 8kW for større badstuer. Vi er ikke begrenset bare til denne typen ovn. Du kan kontakte oss i forhold til din ønskede ovn, og vi vil sikre at den blir installert.

Er det mulig å få en elektrisk ovn med fjernkontroll?

Ja. For et tilbud, vennligst kontakt oss via email. Når mulig, vennligst bekreft hvilken Harvia ovn-modell som er interessant for deg.

Hvordan lager jeg damp i badstuen?

Damp lages ved å helle vann på badstue-stenene. Du kan enkelt og greit benytte en tre-bøtte, fyll den opp med vann og plasser den i badstuen. Vannet bør være varmt. Ellers vil det kjøle ned steinene. Øs opp litt vann fra bøtten med en øse og hell det på en av badstue-stenene. Buk denne metoden både for elektriske og treforbrennings-ovner. Vi tilbyr også en alternativ løsning for treforbrennings-ovner – en rustfri vanntank som festes til pipen. Varmen fra pipen varmer opp vannet, og dermed vil det ikke kjøle ned badstue-stenene.

Hvordan unngå at treet krymper?

Krympende tre kan deformeres og sprekker kan dukke opp, og det er dermed viktig å forsøke å unngå dette. Hvis interiøret i badstuen virker veldig tørt, så la det stå et par bøtter fylt med vann på innsiden. Når vannet fordamper, så vil treet absorbere det. Det anbefales også å vanne utsiden av badstuen fra tid til annen i tillegg, noe som kan gjøres ved å helle noen bøtter med vann på veggene utendørs.

Kontakt oss!
close slider
×