Badestamp i tre – treverk


  • 268
    Shares

Leter du etter visse tips om hvordan du konstruerer badestamp i tre? Vi ønsker å dele de grunnleggende fremskrittene for å lage DIY badestamp av tre. Det er ikke noe mer tilfredsstillende enn et effektivt stykke DIY. Hvorfor ikke sette opp og sette sammen din egen badestamp i tre? Vi gir deg kunnskapen. Mens noen som konstruerer sitt eget badestamp bruker et enormt plastrom og inkluderer trebekledning, trenger vi ikke å gå hele veien. Så vi forteller deg den beste måten å lage et helt badestamp i tre.

Badestamp i tre sliders (2)
Badestamp i tre sliders (1)
Badestamp i tre sliders (3)
 previous arrow
next arrow
Slider


Hvordan bygger vi en badestamp i tre (DIY)

Men før det, bør man kjenne til fordeler og ulemper ved å eie en badestamp i tre. For det første er et badestamp i tre et komplett naturlig produkt. Veggene og bunnen av et badestamp i tre er helt tre fra innsiden og utsiden. Dette faktum skiller badestamper i tre fra glassfiber- eller polypropylenmodeller. Visuelt er veggene i polypropylen- eller glassfiberkar også laget av tre, men det er bare en dekorasjon som dekker isolasjonslaget og forskjellige andre VVS-deler. Størrelsen på tremodeller varierer mellom 1400 – 2200 mm, og det er ikke begrenset til det. Formen kan være rund eller oval. Det er noen begrensninger i en konstruksjon badestamp i tre. På grunn av sin natur kan bare luftbobler og LED-lys installeres i bunnen av trebadestampen. Hydromassasjeanlegg kan ikke installeres ordentlig, siden det ikke er noe sted å skjule forskjellige vannrør som går rundt enheten. Det er heller ingen måte å installere varmeisolasjonen siden badestamper i tre har en tendens til å lekke og det ikke er noe sted å fikse og skjule isolasjonslagene. Badestamper i tre kan kjøres av vedfyrte eller elektriske ovner. Vanligvis brukes interne eller eksterne vedovner til å varme opp vannet i badestampen i tre.

9 trinn for å lage din egen badestamp i tre

1. Finne materialene

Det første selskapet ditt vil være å få trepaneler. Sibirsk gran, lerk, termotre og rød sedertre kan brukes til å konstruere et badestamp i tre. Tykkelsen skal ikke være mindre enn 40 mm.

Badestamp i tre
Badestamp i tre

2. Kutting av panelene

Du må kutte dette treverket i paneler. Søk etter de mangelfulle segmentene i arkene du har kjøpt og fjern de med en korssag, eller begynn med en bordsag for å rive arkene femti-femti før du høster de fornuftige segmentene – hva som fungerer best for deg. Du vil åpenbart ha litt tre igjen, men til tross for at du setter av kontanter siden disse arkene er så store mengder rimeligere tre. Disse mange trebiter er også nyttige for å få setet til å gå inne i karet eller gjerdet for å omgå komfyren.

Kutting av panelene
Kutting av panelene

3. Bygge ytterkant

For tiden er det en ideell mulighet å passe panelene sammen, med mål om at de strukturerer en sveve rundt gulvet og kan holde i vannet. Som det burde være åpenbart, åpner de buede delen seg inn i den forliste delen for å forme et ledd. Du må kjøre lasten opp gjennom biten flere ganger helt. Det kan også kreves at du blir borte gjennom en høvler. Det kan hende du slutter med litt hulning på essensen av oksen, bruker en liten form for å fjerne den.

4. Å konstruere bunnen

For gulvet trenger du også å bruke treplater kuttet i skjøter. Å ha et tykt gulv er en smart tanke – du må sørge for at setene er tette montert med lengre skruer, da de en gang i blant kan bli lyse i vannet og komme fri fra gulvet, og skyte til toppen. Bruk noen trelister under gulvet for å løfte karet for å sikre en ordentlig luftventilasjon under den. Videre bør man merke svevet en ønsket størrelse i gulvet og kutte den ut med en dansesag. For det andre bør man feste panelene sammen med trelim. Pastaen vil strekke seg, og du kan skrape den av med en shaper.

Å konstruere bunnen
Å konstruere bunnen

5. Montering

For å koble panelene til gulvet må du lage en skjøt som vist på bildet under. Når dette er gjort, plasser panelene i gulvet. Ha litt av materialet du brukte til gulvet ditt tilgjengelig for å teste leddene når du kommer. Lag muligens noen ekstra paneler for å være trygge og gjøre snekkerarbeidet også på dem.

Montering
Montering

6. Installere avløpet

Forsikre deg om at den ikke blir introdusert der støttene er, og at den har spillerom over bakken. Vi har i tillegg en kuleventil nedover linjen slik at ikke sjansen for at trykknappen ble presset utilsiktet ikke mistet alt vannet. Den eksterne vannkranen vi bruker er 1 tomme i diameter. Silikon de gjenværende hullene om nødvendig. 2 eller 3 bånd i rustfritt stål brukes for å sikre riktig kraft på de separate trestavene. Juster disse plankene etter behov. Tre er et naturlig materiale, og når det først er i vann vil det utvide seg, derfor må stålbåndene løsne. På den annen side, hvis karet ble sittende med en utilstrekkelig mengde vann, må båndene strammes.  

7. Legge til benkene

Bruk de gjenværende panelene som har feil og bunter for å lage seter etter ønske. Seter kan gå rundt bunnen hvis ekstern komfyr vil bli brukt, eller noe plass må ligge tomt for å passe innendørsvarmeren. 

8. Plassering av ovnen

For tiden er det en flott mulighet til å introdusere ovnen. Her er det du sannsynligvis trenger å kjøpe en vedovn – en snorkelovn, det vil si en som kan være nedsenket i vann. Snorkelovnen er vanligvis plassert og festet til treveggen med de 4 fet skriftene bak. Også den eksterne vedfyreren kan brukes. Den eksterne ovnen er vanligvis plassert ved siden av enheten eller ikke mer enn 1 m fra trebadet. Basen på en vedovn og badestampen i tre skal være på samme nivå. Hvis ovnen plasseres på en annen måte, må vannsirkulasjonspumpen brukes sammen. Sirkulasjonspumpen vil være nødvendig for å skyve vann fra brenneren til badestampen i tre, siden forskjellige høydepunkter og større avstander ikke sikrer riktig vannføring. 

9. Fylling med vann – testkjøring

Nå skal vann fylles opp. Forsikre deg om at minst 90 cm vann. Det er viktig å holde det fullt ofte med det mål at vanntrykket på skjøtene holder alt tett. Å bygge et deksel kan også være verdifullt. Det er klart at det kan hende du må bruke noen fugemasse hvis det er overskudd av søl. Start brannen inne i brenneren og hold en padle for å blande vannet, og hold den jevn varme opp gjennom karet.

Fylling med vann testkjøring
Fylling med vann testkjøring

     

Badestamp i tre

13620

9.7

VAKKE ANNET DESIGN


10.0/10

BRUKSMODELL SELECTION


9.0/10

SUNDT LIVING - KALORIER BRUK


10.0/10


3 comments

  1. Espen says:
  2. Anders says:
  3. Geir says:

Leave a Reply

Kontakt oss!
close slider