Massasje-System Om Vinteren, Hva Kan Forventes Og Hvordan Klargjøre!

I dagens artikkel tar vi for oss to vanlige massasjesystemer som kan installeres i badestampene. Vi vil også lære hovedforskjellene og hvordan forholde seg sikkert når du har disse systemene i badestampen din. Så for å dele det opp:

  1. Vann massasje-system;
  2. Luftboble massasje-system;
  3. Gjøre disse systemene vinterklare en gang for alle.

1 VANN MASSASJE-SYSTEM

Vann massasje-system er absolutt det mest benyttede. Hovedfordelen med dette systemet er den reelle massasjeeffekten på kroppen din. Vann renner gjennom dysene og skaper en ganske kraftig strøm som masserer kroppen. Kraften til strømmen kan justeres i forhold til hva man ønsker. 1 system består av 6 dyser, vannpumpen og de påkrevde tilkoblingsrørene, i tillegg til andre deler. 2 systemer kan også kobles til samme badestampen og dermed tillate at man kan nyte 12 dyser på samme tid. Dysene fordeles jevnt i forhold til høyde og avstand mellom dem. Men hver dyse kan installeres i forskjellig høyde.

Minimum avstand mellom dysene må være 25 cm og de kan ikke installeres vertikalt over hverandre. Effektforbruket til pumpen er 900 W og den kobles til en standard 220 – 230 V enfase-kontakt. I videoen nedenfor kan du se hvordan vann massasje-systemet fungerer.

2 LUFTBOBLE MASSASJE-SYSTEM

Dette systemet inkluderer 12 luft-dyser. Hovedforskjellen mellom luftboble- og vann massasje-systemene er hvordan de føles. Luftboble massasje-systemet gir en ekte boblebad massasje-effekt med luft-bobler som beveger seg langs ryggen. Pumpen har en optimal effekt på 700 W og kobles til ordinære 220 – 230 V europeiske kontakter.

3 KLARGJØR SYSTEMENE FOR VINTEREN

Spørsmålene vi får fra kundene våre er hva man skal gjøre i vinterhalvåret når man har disse massasje-systemene installert. Vel, hovedmålet er å unngå at vann fryser inni badestampen og i rørene. Sammenliknet med vann, så utvider is seg omtrent 8 % mer i volum. Dette ekstra volumet legger økt trykk på overflatene og kan lett ødelegge dem. Så hva gjør man?

Først må du planlegge når du ønsker å bade. Når man tenker på at vann-volumet til en normal badestamp er omtrent 1800 l, så trenger du ikke bekymre deg for at det fryser øyeblikkelig. Så hvis du planlegger å bade neste morgen etter en vidunderlig kveld, så trenger du ikke å gjøre noe annet enn å dekke over badestampen med lokket. De fleste av våre modeller kommer med forhåndsisolerte vegger, bunn og lokk, og dette vil holde vannet frost-fritt enda lengre. Hvis du har andre planer, så kan du alltids bruke de ekstra hjelpemidlene – små elektriske ovner for å holde det trygt. https://www.badestampselges.com/butikk/badestamp-varmeelementet-frysebeskyttelse/

Det anbefales ikke å la stampen være full av vann over lengre tid, så da bør man tømme ut vannet fra stampen og rørene. Å tømme ut vannet fra stampen er lett, man trenger kun å åpne ventilen eller krana. Men hva med rørene? Det finnes et ekstra enkelt tips for det. Vennligst merk at etter stampen er tom, så trenger du kun å slå på systemene i 10 sekunder, og rester av vann vil da også tømmes ut.

Det samme er prinsippet med alt tilbehøret til badestampen som kobles til på utsiden via vannrør. Det inkluderer også ovner.

Du er trygg, ha et fint bad!

Badestamp med boblebad – boblebad om vinteren. Kan vi la vannet være utrevet?

Vel, dette spørsmålet er ganske ofte i disse dager, derfor vil jeg dele min erfaring med å eie karet med boblebadsfunksjon og kjøre det om vinteren uten å tømme vannet.

Er det fare for å få frosset vann og for å få karet skadet? Dessverre, ja, det er en stor risiko, og derfor må man vite noen ting om hvordan man kan unngå det.

Den enkleste måten ville være å drenere vannet ut, så det ville ikke være noen risiko for å skade karet eller forskjellige rørleggerrør. Men de fleste vil likevel vurdere å la vannet være utrevet og unngå mye bryderi med å ofte fylle på nytt og derfor spare penger. Så hvordan kan vi gjøre det?

Har noen lagt merke til en innsjø og en elv om vinteren? Ja, så sannsynligvis la du merke til at innsjøen er frossent og at elvets vann fremdeles strømmet. Så hva er grunnen til det? Det er åpenbart – vann sirkulasjon. Så ingen forskjell er med karene om vinteren. Vi må forutse vannsirkulasjon inne i karet og også i alle rørene. Og for ikke å glemme at vanntemperaturen ikke bør synke under null.

Vann sirkulasjon inne i karet og i boblebadets rør

Så la oss ta at den fullisolerte badestampen vår har vann / luft massasjedyser, filtrering og den elektriske varmeren tilkoblet. Alt dette nevnte tilbehøret vil ha vann / luftsirkulasjonspumper. Så vi må slå dem på regelmessig for å muliggjøre planlagt opplag. Like viktig er vannets temperatur. I alle fall kan vi ikke ha det under 0 grader. Den elektriske varmeren blir veldig nyttig her siden den har termostaten. Med den elektriske varmtvannsberederen kan vi stille inn minimum vanntemperatur til 5 eller 10 grader, og den vil starte oppvarmingsprosessen når vanntemperaturen har nådd terskelen. Hvis du eier den vedfyrte ovnen som også er koblet gjennom rørene, må man koble ut varmeren eller bedre installere vannsirkulasjonspumpen siden vann også må bevege seg gjennom ovnen. Høres lett ut? Men hvis du gjør det manuelt, vil du alltid være hjemme med mye bry. Det er her smart i dag teknologier som WIFI-aktiverte enheter kommer inn.

Bruk av WIFI-tillegg for å aktivere tidsplanen for vannsirkulasjon

WIFI-tilkobling er nødvendig, men i dag har de fleste av oss det overalt. WIFI-tilleggene lar deg koble til og kontrollere de nevnte sirkulasjonspumpene eksternt via APP-en eller styre dem med stemmen. En av de største fordelene med disse WIFI-aktiverte enhetene er tilgjengeligheten til å utarbeide tidsplanen for vannsirkulasjon. Vi kan kjøre sirkulasjonen 10 eller 15 minutter per time hver dag døgnet rundt uten å huske det. Varigheten av planlagt sirkulasjon kan reduseres eller økes avhengig av utetemperaturen, men du må teste deg selv. En ting å huske at planlagt sirkulasjon må avbrytes hvis vannet tappes fra karet. Hvis du ikke gjør det, vil det føre til skadede vannpumper.

*Stemmekontrollen aktiveres ved hjelp av Google Assistant eller Amazon alexa-apper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *