Hvordan Fylle Og Tømme En Badestamp

En av de aller første oppgavene, etter at du har mottatt den nye badestampen, er å finne ut hvordan man fyller den opp og hvordan du effektivt kan tømme den. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om dette og veilede deg gjennom de ulike typer innløp og utløp av vann, som er tilgjengelig med hver av våre badestampmodeller.

Å fylle en utendørs badestamp

Det er et par forskjellige alternativer for å fylle en badestamp. Den første og enkleste måten er å en standard hageslange. Velg en hageslange som er lang nok til å strekke seg fra vannforsyningen til badestampen. Velt den over på siden av badestampen og plasser den inne i badestampen. Dette er den enkleste løsningen som ikke krever noen ekstra tilkobling i badestampen.

Hvis du er villig til å investere litt mer penger, kan badestampen være utstyrt med et separat innløp (rustfritt stålrør med kuleventil på 32 mm diameter) for å fylle badestampen. Fest en hageslange i denne kontakten eller koble innløpet rett til rørledningen i hjemmet ditt.

Å tømme en badestamp i hagen

Akkurat som med prosessen med fylling, det finnes alternativer for å tømme en badestamp å dekke alles behov. Hver boblebad område, fra glassfiber og polypropylen modeller, for å fullt ut tre Badekar, kan dra nytte av forskjellige typer av vannutløp.

Tre Badekar kan være utstyrt enten med en ytre vannkran eller en hevert. Den førstnevnte er et rør av rustfritt stål utstyrt med en kuleventil for problemfri åpning og lukking. Standard 32 mm diameter (1 tomme) sikrer at forbindelsesdeler, for en man velger å forbinde utløpet til en slange eller en rørledning, er lett tilgjengelig. For å tømme badestampen, åpner ventilen. Den eksterne vann fra springen er L-formet og montert i gulvet av en tre boblebad, så det vil samle hver bit av vann. Ventilen stikker ut fra siden av badestampen. Et annet alternativ, en hevert stykke med en plugg, ligner på en vannutløp i et badekar, er også stor for å samle alt vannet. Er installert i gulvet i en tremodell, kan dette vannutløpet åpnes ved ganske enkelt å fjerne pluggen.

For å forenkle denne prosessen, anbefaler vi å feste en lang streng til ringen på pluggen. Den andre enden av vannlåsen er en fleksibel slange. Denne enden går under badestampen. Sørg for at den fleksible slangen ikke blir klemt mellom badestampens base. Badestampen bør enten heves litt for å gi plass til den fleksible slangen, eller, i tilfelle badestampen er satt rett på bakken, blir et smalt spor gravd i bakken for å passe den fleksible slangen. Akkurat som med en ekstern vannkran, anbefaler vi å koble en lengre slange til vannlåsen å omdirigere utstrømming av vann. Denne kan installeres i en hvilken som helst del av gulvet, men må fortrinnsvis ikke være for nær ovnen hvis den er internt.

De samme alternativene er tilgjengelige for polypropylen-modeller. Vannlåsen er montert på nøyaktig samme måte som i en av badestamp av tre, men på grunn av forskjeller i designutformingen, er eksterne vannkraner for polypropylen-modeller ikke L-formet, men i stedet helt rett. Vannkranen er montert i veggen, noe som betyr at ikke alt vann samles. For å således helt fylle den tomme badestampen, må man bare å samle opp det gjenværende vannet. Hvis en badestamp av polypropylen kommer med isolert gulv, dvs. et dobbeltgulv, vil det eksterne vannkranen være L-formet. Det vil blir installert i gulvet og således samles alt vannet og stikker ut fra den siden av badestampen for lett adgang.

Når det gjelder fiberglass-modeller, kan de også være utstyrte enten en kran av rustfritt stål eller med en hevert, men installasjonsmetoden er litt forskjellig. Våre Wellness-modeller med integrerte varmeovner har en vannkran som går under varmeapparatet, hvor kuleventilen stikker ut fra undersiden. Vannavløpet er koblet til det samme røret som den nedre varmereforbindelsen.

For badestamper av glassfiber med en annen type oppvarming, for eksempel en ekstern vedfyrt ovn, intern snorkelvarmeapparat eller elektrisk ovn, er andre alternativer tilgjengelige. Slike badestamper kan utstyres med en hevert som har i prinsipp det samme anlegget som en badestamp av tre og polypropylen. Men det bør bemerkes at man med badestamper av glassfiber har en vannlåsen som ikke kan installeres direkte i sentrum, fordi de tre støttestrukturen er rett under. Velg et sted for hevert som er litt utenfor sentrumet nærmere benkene. Hvis du velger en ekstern vannkran for en slik modell, vil røret være L-formet også, men lengre enn vanlig.

Vi håper denne korte guiden hjelper til å male et klarere bilde av alle de tilgjengelige innløps- og utløpsalternativene! For mer informasjon kan du ta kontakt med oss via e-post eller kommentere. Vi vil sørge for å svare på forespørselen din så snart som mulig.

Takk for at du leste dette!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *