Hvor Viktige Varmeisolerende Utendørs Og Badestamper

I dagens artikkel, skal vi diskutere hvor viktig varmeisolering er for utendørs badstuer og badestamper. Vi vil alle gjøre større besparelser med mindre energiforbruk i husene våre under harde vintre. Hvis du eier eller lurer på å eie et utendørs badstue eller boblebad, kan du også spare penger! Vi vil diskutere:

  • Hva er varmeisolasjon og hvordan beskriver man det;
  • Fordelene ved varmeisolering i våre utendørs badstuer og badestamper;
  • Konstruksjonseksempler.

Hva bør man vite om varmeisolering?

Varmeisolering betyr en reduksjon i varmeoverføring mellom obejekter (dvs. overføring av termisk energi mellom objekter av forskjellig temperaturer). De mest vanlige 5 varmeisolasjonsmaterialerne i henhold til thermaxxjackets.com er glassfiber, mineralull, cellulose, polyuretanskum, og polystyren. Verdien R beskriver hvordan godt isolasjonsmaterialet er. Glassfiber er et utmerket isolasjonsmateriale med R-verdier i området fra R-2,9 til 3,8 R-per tomme. Mineralull har en R-verdi i området fra R-2,8-R til 3,5. Isolasjon av polyuretanskum har vanligvis en vurdering på ca. R-3,6 per tomme tykkelse. Polystyren har den høyest R-verdien, som er ca. 5.

Hvor viktig er varmeisolering for utendørs badstuer og badekar

Her på TimberIN, fokuserer vi på å undersøke de beste mulighetene i våre utendørs badstuer og badestamper når det gjelder varmeisolasjon. Vi mener at isolasjon ikke bare gjør slikt at du sparer energi og penger på å varme opp badstuen, men også øker produktet levetid. Hvis varmeisolasjonen er godt laget, trenger du ikke å varme opp luften inne i badstuen eller vannet i boblebadet. Det betyr mindre bruk av elementet og dermed en lengre levetid for produktet.

Konstruksjonseksempler og bilder av hvordan vi utfører isolasjon i en utendørs badstu

Først av alt, la oss diskutere varmeisolasjon til utendørs badstuer. Bilde 1 viser et tverrsnitt av en utendørs konstruksjon. “+”-tegnet representerer det varme rommet – innsiden av badstuen og “-” tegnet representerer hvor kaldt det er ute. Vær oppmerksom på at forholdet mellom materialtykkelse ikke har regnets.

Bilde 1. Tverrsnittet av en isolert utendørs badestamps vegg

La oss kalle de viktigste materialer av den ovenfor gitte varmeisolasjon eksempel. Den første (1) representerer tre paneler (44 mm tykk); Den andre (2) – fuktighetsbarriere. Hovedformålet med den fuktighet barriere er å eliminere inntrenging av vann eller damp til isolasjonssjiktet (3). Naturen av fuktighetsbarrieren fra utsiden og inne er forskjellige. Det ytre lag mot vann, isolasjonen og innerfuktigheten barrieren ikke tillater dampen å trenge inn til isolasjonslaget. Begge er svært tynn derfor tykkelsen ikke er nevnt. Det fjerde og siste lag er innvendige treplater som er 20 mm i tykkelse. De trengs for å understøtte isolasjonslaget. Det må bemerkes at fuktighetsbarrieren fra utsiden ikke nødvendigvis ikke alltid må være der. Dette avhenger av type sauna. De eksterne trepanelene som danner veggen i badstuen er vanligvis dekket med asfaltshingel som også skaper et vanntettende lag.

Hvis vi skulle sammenligne uisolerte og isolerte badstuer, ser tverrsnittet svært forskjellig ut. Den ikke-isolerte utendørs badstuen har ikke det andre, det tredje og det fjerde laget.

De innvendige trepanelene (4), samt de innvendige benkene er vanligvis laget av osp eller lind. Denne typen av tre blir ikke like så varm like så fort ettersom det gir mye mer komfort. Den andre grunnen er at osp eller lind ikke produserer harpiks som er svært klebrig – du vil jo ikke sitte inne i badstuen på noe slikt.

Under bildene viser hvordan vi isolerer badstuen med mineralull.

Bilde 2. Den bredere trebuen som passes inn i isolasjonen og de innvendige panelene av tre.

Bilde 3. Isolasjonen i den bakre veggen.

Bilde 4. Installasjonen av mineralull og dampsjiktet fra innsiden av badstuen.

Bilde 5. Den indre panelen av asp eller lind som understøtter isolasjonslaget.

Isolasjonen av et utendørs boblebad

Isolasjonen av et utendørs spa er den viktigste faktoren når man snakker om produktets levetid og kvalitet. Det er ytterst viktig å sørge for at spaet er godt isolert. Vi tilbyr 3 forskjellige typer utendørs badestamper. (1) utendørs boblebad laget utelukkende av tre; (2) utendørs badestamper laget i polypropylen og med tredekorasjoner på utsiden; (3) Utendørs spa laget med glassfiber i indre foringer og tredekorasjoner.

Badestamper av tre er laget helt av tre og derfor kan de ikke kan isoleres. Badestamper laget med noen form for foringer kan isoleres. Vi tilbyr fullstendig isolasjon som inkluderer isolering av vegger, bunn og lokk (deksel).

For å kunne isolere våre utendørs spa, bruker vi enten paneler av polystyren eller polyuretanskum. Bruken av ulike materialer avhenger av utformingen av badestampen. Hvis modellen er laget av polypropylen-foringer, bruker vi alltid paneler av polystyren. Men hvis modellen er laget av glassfiber-foringer, bruker vi polyuretanskum. Den gjennomsnittlige tykkelsen på våre isolasjonslag er ca. 4 cm. Vegger og bunn blir vanligvis isolert med tykkere lag.

Bilder (6, 7) nedenfor viser eksempler på hvordan de isolerte veggene og lokkene ser ut.

Bilde 6. Isolerte vegger av glassfibermodell. Polyuretanskum.

Bilde 7. Isolerte vegger og bunn på badestamper av polypropylen. Polystyrenpaneler.

Bilde 8 viser de isolerte fiberglass- og trelokkene.

Bilde 8. isolerte lokk på venstre side og isolerte glassfiberlokk på høyre side

Sammendrag

Ifølge testene våre fra 2016, varierer oppvarmingstiden for badstue og boblebadet avhengig av om isolasjonen var til stede eller ikke. Oppvarmingstiden (90°C) av ikke-isolerte badstuer var ca. 60-90 minutter. Det nøyaktige antallet er avhengig av størrelse og type badestamp. Vi var i stand til å minske oppvarmingstiden til 30 – 60 minutter med riktig isolasjon. Som et resultat, var vi i stand til å spare strøm eller mengden av trevirke vi pleide å øke temperaturen i badstuen. Så fordelene ved isolasjon er åpenbare.

De samme resultatene ble oppnådd med isolasjonen av utendørs badestamper. Den normale oppvarmingstiden av uisolerte boblebad varierer ca. 3 timer avhengig av utetemperaturen (i vårt tilfelle var det 5°C) og av hvilket slags tre ble brukt. Riktig isolasjon minsker oppvarmingstiden igjen med ca. 30 minutter. Til vår største overraskelse, var minskingen i temperatur i løpet av natten (-10°C) bare 4-5 grader.

Til tross for at riktig isolasjon krever mye arbeidskraft, men det er verdt det! Nå tilbyr vi et komplett isolasjonsalternativ for våre modeller av glassfiber gratis! Ta sjansen din mens tilbudet varer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *