Behandling Av Badestamp På Vinteren

Vinteren kommer! Ingenting kan sammenlignes med et dampende bad når snøen faller fra himmelen på en kald vinternatt. Nyt denne lykksalige aktiviteten hele vinteren ved å følge vår behandlingsguide for vinteren.

Ved oppvarming av en badestamp på kaldere dager

Det vil ta lengre tid enn vanlig, siden både den opprinnelige vanntemperaturen og utetemperaturen er to viktige faktorer. Sørg for å dekke stampen mens den varmes opp.

Når temperaturene faller under frysepunktet

I kaldere klima, der temperaturer under null er vanlig, må man sørge for at vannet ikke fryser i badestampen. Siden vann utvider seg når det fryser, kan økningen i volum forårsake alvorlig skade på glassfiberne eller fôret i polypropylen, tre-paneler, varmeovner og massasjesystemer.

Det er viktig å planlegge fremover i tid. La oss si at temperaturene faller til -5 ° C og badestampen er fylt til toppen. Hvis man planlegger å bruke badestampen neste dag, kan vannet bli stående i boblebadet siden en så stor mengde med vann ikke ville fryse opp så raskt. Men hvis badestampen forblir ubrukt en uke eller lenger, er det nødvendig å tømme den. Selvfølgelig, hvis temperaturen synker enda lavere, si rundt -10 ° C eller under, vil denne tidsrammen forkortes og samme mengde vann vil fryse opp mye raskere.

Fullstendig tømming av stampen betyr ikke at man bare tapper ut alt vannet, men man må også passe på at det ikke er vann igjen i diverse koblinger og slanger. Ikke glem å sjekke for vannrester i oppvarmeren.

Hvis boblebadet har et luftboble-massasjesystem installert, må restvann fra rør og slanger i dette systemet bli blåst ut. Først må man tømme karet helt, og deretter slå på luftmassasje-blåseren og la det kjøre i 5 til 7 minutter til alt av restvann renner ut.

Hydromassasjesystemet trenger det ikke å bli tappet (alt av vann blir helt tappet av systemet når viften slås av).

Vinterklargjøring en badestamp

Hvis stampen vil sitte ubrukt gjennom hele vinteren bør det være preparert for en «dvale». Først må vannet tømmes helt (fra stampen, varmeovnen, massasjesystemer og andre tilkoblinger), dette gjelder alle type kar – glassfiber, polypropylen og tre. Hvis en ekstern vannkilde er installert, bør en isolerende klut surres rundt dette. Filtre, massasjepumper eller annet spautstyr må kobles fra og lagres innendørs.

Hvis man holder på med en vinterklargjøring en badestamp er det visse faktorer, som luftfuktighet, som bør vurderes. Det anbefales ikke å forlate en badestamp av tre i lang tid ettersom treverket kan tørke ut. Heldigvis er fuktighet om vinteren relativt høyere, og badestamper i kaldere klima kan sitte tomme i lengre tid. Det er ingen behov for ekstra deksler (på den måten kan luften sirkulere fritt).

For å raskt oppsummere: 1) Hold badestampdekselet på når du varmer den opp, 2) Planlegg fremover – hvis du bruker badestampen veldig ofte vil ikke vannet fryse opp hvis du lar det ligge i karet, 3) hvis karet sitter ubrukt, tøm alt vannet ut, 4) nyt din badestamp i vintermånedene.

God bading!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *