Helsefordelene Med Bade-Stamper

En nylig utført studie hevdet at 7,3 millioner amerikanske badestamper finnes i drift. Selv om noen installerte dem fordi de økte verdien på hjemmene deres, så kjøpte mange dem på grunn av de positive fordelene badestamper kunne bringe for helsen sin. Her er syv av de mest viktige tingene bade-stamper kan gjøre for å gjøre livet ditt litt sunnere.

1. Forbedre søvnen din

Visste du at regelmessig søvnløshet påvirker nær 75 prosent av den amerikanske befolkningen? Badestamp-fans elsker å kommentere hvor raskt de sovner etter en kveldsdukkert. Økt kroppstemperatur hjelper deg å sovne raskere og oppleve færre søvn-forstyrrelser gjennom natten uten å måtte ty til kommersielle produkter.  En nylig studie anbefalte å sitte i 15 minutter i 40 grader C vann 90 minutter før sengetid.

2. Mindre stress og angst

Det er en god grunn til at du føler deg avslappet etter å tilbringe tid i en badestamp. Kombiner varmt vann, massasje fra stampens jetstrømmer og en sensasjon av vektløshet til en oppskrift som gir redusert fysisk og mentalt stress sammen med mindre angst.  Lyden og bevegelsen av det virvlende vannet gjør at man slapper av. Å tilbringe tiden i en stamp med en venn kan også være glimrende sosial interaksjon som skaper massevis av positive følelser.

3. Reduser smerte og fremskynder helbredelse

En bra dukkert er spesielt bra for personer som sliter med kneskader, ryggskader eller andre ledd-problemer.  Det gir smertelindring for dem med skjelett-relaterte problemer som leddgikt, senebetennelse og carpal tunnel-syndrom. Varme øker blodsirkulasjon, hjelper musklene å slappe av og reduserer ledd-betennelse. Mange merker det gir økt styrke, tøyelighet og bevegelsesrekkevidde.  I noen tilfeller gjør badestamper det mulig for sine brukere å komme tilbake til en daglig rutine som de tidligere måtte gi slipp på grunnet smerte eller annet ubehag. Brukt på rett tid kan varme fra vann i en badestamp også hjelpe å redusere muskel-kramper i sammenheng med sports-skader.

4. Lavere blodsukker

Initiell forskning har vist at badestamp-tid kan redusere blodsukker-nivåer hos pasienter som har Type 2 diabetes.  Pasienter som tilbringer en halv time i en badestamp seks dager i uken over tre uker erfarte et dropp i glukose-nivåer i blodet fra 182 mg/dl til 159 mg/dl gjennomsnittlig, og merket en økt følelse av velvære.   Vann-temperaturen i en badestamp likner faktisk på effekten fra trening som har vist seg å være til fordel for de som lider av Type 2 diabetes.

5. Lavt blodsukker

Vann-temperaturen i en badestamp forårsaker også at hjertet jobber mer for å kvitte seg med ekstra varme. Kroppen reagerer med å øke blodomløpet og produsere ekstra oksygen som fornyer celle-aktivitet. Når kroppen din blir varmere, utvides cellene, noe som reduserer motstanden for hjertet. Dette gjør igjen at blodtrykket reduseres. Økning av hjerte-rytmen mens blodtrykket senkes gir fordeler for helsen til hjertet ditt.

6. Gir sunnere hud

Reduksjonen av stress og angst som knyttes til badestamp har en sekundær effekt. Begge problemene er kjente årsaker for tidlig aldring av huden. Å redusere stress og angst hjelper med å motarbeide denne prosessen. Økt blodomløp fra bruk av badestamp tilfører oksygen og viktige næringsmidler til huden din, som gir den en sunn og ungdommelig glød.

7. Reduserer spennings-hodepine og migrene-frekvens

Noe bevis indikerer at en tur til badestampen kan hjelpe med å unngå at noen typer av kronisk hodepine oppstår.  Fordi muskler løsner opp mens du er nedsenket, så er kroppen mer avslappet og mindre spent overalt. Dette reduserer sjansen for en ny bankende hodepine som forårsakes av spenning.  Vaskulær utvidelse sammen med varme-effekten fra badestampen kan også redusere smerte knyttet til denne typen hodepine. Å slappe av i en dampende stamp er en glimrende måte å hanskes med til-tetningen som knyttes til noen typer hodepiner og med å fremme åndedretts-helse ved å åpne puste-passasjer i bihulene og lungene dine.

Badestamp-terapi er ikke lenger bare en luksus, men en anerkjent avslapningskilde og terapi i amerikanske hjem. Moderne bygge-teknologi gjør disse enhetene ekstremt energi-besparende og miljøvennlige. Dagens badestamper er definitivt en investering med bemerkelsesverdige helse-fordeler. For mange har de vist seg å være en helbredelses-helligdom i hjemmet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *