Vedlikehold Av Vedfyrte Badestamper

Det er ikke noen hemmelighet at tre trenger mer vedlikehold enn glassfiber eller polypropylen. Dette betyr at vedfyrte badestamper og badstuer av tre krever mer tid å vedlikeholde. Dog er vedfyrte badestamper er 100% naturlige og unikke.

 Badestampen din vil svelle

Nyinnkjøpte vedfyrte badestamper trenger å svelle for å kunne holde vannet inne. Tre absorberer vann, det utvider seg og lukker de små hullene på innsiden av konstruksjonen. Du må huske at vedfyrte badestamper alltid har en viss grad av lekkasje. Bbadestamper av glassfiber eller polypropylen er ikke naturlige, og har derfor ikke slike lekkasjer.

Vanligvis sveller en ny badestamp i ca. 2-5 dager. Det beste mål å bruke under denne prosessen er sagflis eller kaffepulver. Det er sterkt ikke anbefalt å bade i løpet av disse dager ettersom sagflis helles i vann. Små partikler kan feste seg og fylle hullene, noe som ødelegger vannlekkasjen.

 Treimpregnering

Impregneringsprosessen bidrar til å kjempe mot den negative effekten som tre blir utsatt for. Dette bør gjøres to ganger om året: før vinteren og etter vinteren. Det er viktig å huske at bare utsiden av badestampen skal være dekket med olje. I dette tilfellet passer linfrøolje perfekt.

 Fukting av vedfyrte badestamper

Fuktingen e er meget viktig. Badestampen din bør være fuktig hele tiden for å unngå krymping som til slutt ville føre til lekkasje. Hvis dette skulle skje, bør du la badestampen svelle igjen.Vi ranbefale å holde vannet inne hele tiden, men hvis badestampen trenger reparasjon eller rengjøring, bør vann ikke være i barestampen i svært lang tid. Du bør også vite at badestampen ikke trenger å bli fylt med vann opp til toppen.

 Hvordan beskytte vedfyrte badestamper om vinteren?

Du må opprettholde og ta vare på badestampen om vinter også. Om vinteren anbefaler vi å tappe vann ut av badestampen. Det er ikke sant at små elektriske varmeapparater knyttet til filtrering kan bidra til å holde vannet varmt om vinteren. Du vil skade din badestamp, hvis du gjør dette. Dessuten må du huske på at vannet tar ca. 5% mer plass når det er frosset, og dette kan føre til total ødeleggelse av alt tre. Alle vet at fuktigheten på vinteren er mye høyere enn om sommeren, så du må ha en naturlig fuktighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *