Utendørs Badstue – Hovedproblemer Og Løsninger

Det største problemet som kunden har nevnt er (1) kvae fra trematerialet; (2) trevirket har blitt deformert; (3) mygl; (4) vanskeligheter med å konstruere badstuen på plass.

La oss gå gjennom problemene:

(1)  Kvae fra trematerialet. Gran eller furu er de to typer av tre som inneholder mest kvae. Temperaturen inne i en badstue er vanligvis ca. 100 C. Kvaen inne i trematerialet blir flytende og begynner derfor å lekke ut. Dette er normalt og naturlig. Herr Ludwig badstue laget av gran og derfor har han dette problemet. Det er den største ulempen med å ha denne type tre. På den annen side, er produkter av gran billigste. Har alle arter dette Problemer? Nei, ikke i det hele tatt. Vi bruker i hovedsak tre typer av tre når du bygger utendørs badstu. Den første typen er gran, den andre er lerk og den siste er termoträ. Vi anbefaler alltid våre kunder å velge termo for å unngå mange ubehagelige, men naturlige, problemer med tre. Termotre blir minst påvirket av temperatur- og fuktighetsendringer fordi skjevheter som resultat av kaldsvettinger blir redusert med opptil 90%. Videre fjernes kvaen fra treet under den termiske modifikasjonsprosessen.

Okej, jeg kan fortsatt bestille en badstue av gran eller lerk? Selvfølgelig! Alle tre deler inne i badstuen som kommer i kontakt med kroppen din er laget av hardtre (lind eller al). Denne typen trevirke skaper ikke kvae, og derfor er det helt trygt å sitte eller ligge på benker inne i badstuen uten å få den ubehagelige følelsen av kvae.

(2)   Trevirket har blitt deformert. Sider eller mindre misdannelse er normalt og naturlig. Den beste måten å redusere skjevhet er ved hjelp av termotre. Dette typer tre brenner i en høy temperatur og derfor fjernes det meste av vannkapillaene. Det minimerer risikoen for deformasjon. Herr Ludwig bygde utendørs badstuen hans i begynnelsen av vinteren når luftfuktigheten var ekstremt høy. I tillegg har kunden nevnt at byggeprosessen av badstuen ble gjennomført i et svært fuktig miljø med mye vann. Den buede døren er et resultat av temperatur- og fuktighetsendringer. Fordi det er et naturlig produkt reagerer materialet på atmosfæriske endringer (kan krympe eller utvide). Synlige sprekker i treet kan skje  fordi det utvider seg og trekker seg sammen i samsvar med fuktighetsnivået og temperaturen.

 

(3)   Mygl. Uppkomst av mygl på trevirke eller annet underlag krever visse tiltak. Området må være fuktig nok og utetemperaturen bør være rundt 0-5 C. Hvis du finner mygl, anbefaler vi at du bruker et antimuggmiddel etter at treoverflaten er fullstendig ren. For å redusere risikoen for  mygl, anbefaler vi kundene våre til  smøre inn i alle eksterne tredelene minst to ganger i året. Linolje er ideelt for dette formålet.

 

(4)   Vanskeligheter med å bygge sauna på plass. For å bygge en badstue krevs minst grunnleggende snekringsferdigheter. Vi bygger alltid de mest avanserte delene på vår fabrikk (f.eks. trebasen, panoramavinduer ,dører, osv.), men i noen situasjoner må man fortsatt ha grunnleggende ferdigheter og kunnskaper innen snekring. Vi anbefaler alltid at våre kunder kontakter en profesjonell snekker hvis de føler seg usikre. Vi gir manualer og disse kan du alltid se før du bestiller  produktet. Vi anbefaler alltid at kundene våre bestiller en fabrikk-laget badstue. Då bygger vi badstuen, og du unngår alle slags problemer. Selvmonteringspakken er svært nyttig hvis det dreier seg om steder som er vanskelige å nå.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *