Hvorfor Blir Metalldelene På Badestampen Ødelagt Eller Ruster, Og Hvordan Unngå Det?

Rust I badestampen din kan være et stort problem. Det kan se stygt ut, kan forverre badestunden, og det kan bli en fare til alle metalldelene i badestampen din.

Slike problemer oppstår fra dårlig vedlikehold, det kan være lekkasjer som kan føre til rust. For seg selv er alle metalldelene i badestampen laget for å motstå rust. I denne artikkelen skal vi kjapt og enkelt gå over de største grunnene til hvorfor rust oppstår, og vi skal gi deg et par råd på hvordan du kan forhindre det eller løse det for å møte kriteriene dine, mulighetene dine, og ha en super badeopplevelse.

Grunner til rustmerker

Først og fremst, metalldeler på badestamper ruster på grunn av vann. Det kan være forårsaket av feil PH-nivå i vannet, ved å bruke høye mengder kjemikalier eller salter eller på grunn av bruk av feil type deler under monteringen av badestampen. Dårlig vedlikehold kan også føre til mer rust. Man bør merke at for første bruk, bør du fylle opp stampen og renne vannet gjennom et vannfiltreringssystem om det er tilgjengelig.

En av grunnene til at metalldeler ruster er kjemikalier som blir brukt for mye. Vann med klor er spesielt etsende og vil reagere med enhver ubeskyttet metalldel og begynne å spise det unna. For å unngå at nettopp dette skal skje, anbefaler vi å lese artikkelen vår på hvordan du kan teste PH-nivåer og bruke kjemikalier etter det. Men merk også at vi bruker 316 rustfritt stål for ovnene våre og diverse metallkoblinger for å unngå skade fra klorrikt eller saltvann (bruken av salt er generelt aldri anbefalt å bruke).

Rusting av metalldeler kan også være forårsaket på grunn av bruk av feil type deler. En av de mest vanlige problemene er at mange produsenter prøver å senke prise på produktet sitt ved å bruke 314, eller til og med en med verre kvalitet – 430 stål. Hverken 314 eller 430 stål er motstandsdyktige mot kjemikalier.

Ved å ikke gjennomføre jevnlig vedlikehold, kan man også få rust og ekstra skade til badestampen. Jevnlig vedlikehold bør bli til en vane og vil sikre varigheten til badestampen. Du bør bruke et skimmer for å skille ut partiklene eller bladene i vannet, tømme badestampen og vask nøye alle merkene på den. Dette vil hjelpe å kjempe mot oppbygningen av lort. Rust kan også oppstå i små områder på metallet selv eller på diverse deler koblet til fiberglasset er plastikken. Dette skjer på grunn av kontakt mellom metallpartikler som ikke er like resistent mot etsning av metalloverflaten, for eksempel, under kontakt med andre deler av metallmaterialer. Mikropartikler setter seg fast i mykere rustfritt stål og kommer opp som rustflekker når det kommer i kontakt med fuktighet (også fra luften). Begge typer rust kan fjernes med en poleringssvamp, og kommer ikke til å vise seg igjen.

Problemløsning

Først kan du prøve å rengjøre at lite område og se hvordan det går. Om alt er greit, så kan du fortsette og rengjøre hele badestampen med alle delene og så skyll av badestampen med rent vann. Under ser du hjemmeløsninger til å gjøre nettopp dette:

1. Tannsteinskrem og hydrogenperoksid

For at dette skal funke må du bruke både tannsteinskrem og hydrogenperoksid. Kombiner de to ingrediensene og miks til det blir til en tykk krem. Påfør kremen til det påvirkete området av badestampen og la det stå i rundt 20 minutter. Når du tror all rusten er borte, fjern kremen med et sandpapir eller en pimpstein. Dette vil løse opp rusten.

2. Bruke bakepulver og eddik

Denne metoden fungerer best om badestampen er laget av fiberglass. Det er også en av de mest naturlige hjemmelagde metodene. Alt du må gjøre er å blande bakepulver med eddik og påfør mye av blandingen over rustflekken.

Konklusjon

For å oppsummere, metalldeler ruster på grunn av mange faktorer, ofte relatert til vannkvalitet og komposisjon eller dårlig vedlikehold. For å ha en fantastisk badeopplevelse – er godt vedlikehold, og riktig justert PH i vannet, eller til og med vannkvaliteten – svært viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *