Hvordan Vedlikeholder Du Badstuen Du Kjøpete?

Hvis du fortsatt er i tvil om å kjøpe en utendørs badstu og frykt hvor mye det bør opprettholdes kan denne korte intervensjon for å hjelpe deg å se hvor enkelt det kan være. Riktig vedlikehold av badstuen holder miljøet rent, hindrerbakterievekst og gir en flott opplevelse hver gang badstuen brukes.

Før du bruker badstuen, bør du bestemme om du vil at sauna å være varen helt naturlig, eller hvis du er villig til å bruke og kjemikalier inne i badstuen. Du kan bare bruke produkter til bestemte deler, for eksempel benker, gulv eller overflate eller inne i badstuen.

Träoljor til badstuen er nå tilgjengelig på markedet, og det vil ta litt tid å avlive myten om at alle badene må være helt naturlige. Träoljan behold tre farger, redusere fuktighet i treverket og beskytter den mot smuss. Vi anbefaler Harvias vedlikeholdsset til badestuen som er spesielt bra for varmebehandlet tre og paneler av or. Denne spesielle oljen er ren, fargeløs og ikke-giftig for tre flater. Vær oppmerksom på at rengjøring kan bleke og beis veden hvis du ikke bruker olje først. Bruk aldri harde eller kjemikalier av lav kvalitet til å rengjøre innsiden av badstuen. Noen konserveringsmidler kan forårsake lukt eller øyeirritasjon. Pass på at rengjøringsmiddelet er egnet for treflater i fuktige rom og følg instruksjonene. Rengjør aldri badstuen mens den fortsatt er varm – la den avkjøles.

Vedlikehold Inne I Badstuen (4)

Hvis du ikke behandler badstuen, må du huske på at treverket på grunn av de naturlige prosesser veden har en tendens til å skifte farge og bli grå. Smuss og flekker kan også vises på benkene, men det avhenger av hvor ofte du bruker og rene badstuen. Badstue bør rengjøres med vann etter hver bruk, bare dyppe en pensel i wan og kratt raskt på pulter, vegger, sete tilbake, etc.Denne korte ritualet vil sørge for at badstuen holder seg varm. La sauna døren åpen slik at den kan luftes helt ut. Hvis det oppstår skitt eller svette flekker,bruke en hånd børste med varmt vann og mildt vaskemiddel. For å få benkene ser ut som ny, kan du sanden din benker omtrent en gang i året. Men ikke bruk blekemiddel – oment situasjon.Dette kan faktisk tørke ut tre og forårsaker fragmentering over tid, og det er noe du definitivt ønsker å unngå.

Over tid vil treet bli påvirket av sollys, nedbør og andre værforhold, og derfor bør du olje på utsiden av badstuen minst to ganger i året for å opprettholde sin farge og utseende. Linolje er en av våre anbefalinger til de ytre deler fordi det naturlig danner en værbestandig lag, noe som gjør veden tykkere og fremhever dens tekstur. Vi anbefaler sterkt at du behandler døren og vinduene med ett trebeskyttelse på innsiden og utsiden for å beskytte dem.

Vedlikehold Inne I Badstuen (4)

Andre anbefalinger:

Vask føttene før du går inn i badstuen. Siden sauna rutine kan inkludere hoppe i sjøen og løpe frem og tilbake flere ganger, er det viktig at det ikke er unødvendig smuss på gulvet. Under normale forhold, kan en gulvrengjøring flere ganger om året holde dem rene. En av de enkleste måtene å redusere misfarging og farging fra ackumulert svett og oljer, er å bruke håndklær over benker og ryggstøtte.

Vedlikehold Inne I Badstuen (4)

Tøm trebøtter og plassere den opp ned for å tørke, fortrinnsvis utenfor badstuen eller på toppen av pallen. Unngå å la metallbøtter på benken på toppen fordi denne kan bli veldig varm.

Riktig vedlikehold av utendørs badstuen din forlenger rett og slett levetiden. Hvis du har noen forslag eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss eller kommentere nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *