I et nøtteskall tilbyr vi 5 tretyper, hver med forskjellige valg:

Sibirsk gran er det billigste alternativet. Det har en lys farge og kan ha synlige kvister. Det er et solid tre, og med tilfredsstillende vedlikehold vil det vare i flere år fremover.

Sibirsk lerk er et bra valg for de stedene hvor tre er veldig utsatt for forskjellige insekter. Lerk er mer motstandsdyktig mot insekter og forringelse i forhold til gran. Det har en lys farge. Lerketre er ganske tungt.

Thermo-tre er blitt behandlet med høytemperatur-behandling. I løpet av denne prosessen lukker porene i treet seg, derfor absorberer det ikke fuktighet lengre, og harpiks siver ut. Denne typen tre er ekstremt resistent mot forringelse, det vil ikke råtne eller deformeres når utsatt for fuktighet. Det har en mørkere farge og er det treet som veier minst.

Sibirsk eik er det luksuriøse valget; men det kan absorbere mye vann og har derfor en tendens til å synke eller utvide seg. Eik krever mer vedlikehold.

Rødt sedertre regnes som et av de mest passende og varige byggematerialene. En sedertre badestamp har et rødskjær. Rødt sedertre har veldig liten krympefaktor og inneholder ikke bek eller harpiks.

 

For en detaljert guide, besøk bloggen vår.

Kontakt oss!
close slider